RESSEN SKRIVER:

Stiften Århus 2012:

Stjerne kok går ind for velgørenhed

Når julefreden sænker sig over de Aarhusianske hjem og familier stimler sammen til julemad, juletræ og julegaver vil en lang række frivillige med Rasmus Munk i spidsen bruge deres juleaften med trængende familier som ellers ikke ville have haft mulighed for at fejre jul. Ideen har Rasmus Munk fra København hvor han i en årrække har været kok på et lignende projekt.

Arrangementet hedder Ønske Jul og udbydes i samarbejde med Børnenes Kontor. Ønskejul er baseret på sponsorater fra private og virksomheder og alle involverede arbejder gratis, så donationer går ubeskåret til fejringen af juleaften. Ønskejul vil udover et veltilberedt julemåltid, indeholde underholdning, juleklip med børnene, gaver til Børn og voksne og hjemtransport til de som deltager. Familierne bliver valgt igennem Børnenes kontor som vælger de familier der er hårderst ramt.

 

Læs seneste artikel

Stjernekok holder jul for kriseramte familier – Læs pdf

 

Manden bag:

Hedder Rasmus Munk og er 21 år gammel, Rasmus er til dagligt på det danske kokkelandshold og er en af danmarks bedste konkurrence kokke. Rasmus har vundet et utal af konkurrencer. Inden for den sidste måned har Rasmus vundet det uofficelt kokke EM i Paris og kvalificeret sig til Årets kok. Og sin sparsomme fritid ja går på og hjælpe andre i stedet for at pleje sig selv.

– Jeg syntes det er helt fantastisk og kunne give noget igen, føler jo jeg har så meget, og når man ved der er folk der har så lidt, vil jeg gøre alt der er i min magt for og hjælpe dem, det skal siges at jeg ikke er alene om projektet, har stor opbakning af frivillige og sponsore, så det er jo helt fantastisk. Og vil opfodre folk som har nok, til og give en smule til dem der ikke har, siger Rasmus Munk.

Ønskejul ønsker sig gaver

I skrivende stund mangler Ønskejul stadig en del gaver til uddeling. Få gaver er allerede på plads, og Ønskejul håber, at flere vil donere gaver inden jul. Inden julemiddagen skal serveres for familierne vil børn og voksne vælge gaver til hinanden og pakke dem ind med frivillige hjælpere. Det at være i stand til ikke bare at modtage en gave, men også at kunne vælge, indpakke og give en gave til mor eller far er noget som børnene ser specielt frem til. siger Rasmus Munk. Aarhusianere som vil donere gaver eller penge til projektet kan kontakte Rasmus Munk på rasmus@ønskejul.dk, eller skrive til Ønskejul på facebook eller tlf. nr. 31 26 76 02.

Ønskejul er en nonprofit og upolitiske frivillig forening der udelukkende lever af sponsorater, private donationer og frivillige kræfter. Ønske jul vil køre så længe der er brug for det forventer Rasmus Munk.

 

TV2 Østjylland 2012 i den gamle by: